top of page
Search

Ce facem cu aversiunea față de pierderi?

Updated: Nov 2, 2020

Știați că neplăcerea pe care o resimțim față de o pierdere este mai mare decât plăcerea care vine dintr-un câștig de aceași magnitudine? Fenomenul, cunoscut ca aversiune față de pierderi, este chiar mai pronunțat în România și alte țari Est Europene.


Implicațiile pot fi semnificative dacă investițiile ne generează pierderi. Este posibil să ne păstrăm speranța mai mult decât este rațional. Este posibil să investim mai mult în speranța că vom recupera. Desigur, uneori strategiile acestea funcționează. De multe ori însă ne adâncim pierderile. Este sănătos aşadar să ne provocăm raționalitatea abordând deciziile din perspective diferite. Întrebările deschise și cele care invită la reformularea problemei sunt ideale pentru a decide cu mai multă obiectivitate.


Când este greu să facem acest pas agregați pierderile; agregați diferite costuri, zone, departamente, produse, poziții, portfolii etc. Suntem sensibili la pierderi dar această senzitivitate crește cu numărul pierderilor.


Câteva instrumente utile mai pe larg în articolul de aici.52 views0 comments

Recent Posts

See All

Challenge

❓Do you want to join me on a challenge? (I had set this for myself too cause I find it healthy to do so often enough) ✅The challenge is simple: change your opinion about something. Except it's not th

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page