Search
  • Raluca

O proiecție ar trebui sa fie 20% excel și 80% muncă de detectiv.

Updated: Oct 29, 2020

Mi-am găsit cu ani în urmă o pasiune în realizarea de proiecții financiare și evaluarea campaniilor.


Am învățat modelele de evaluare.


Cunosc mulți indicatori financiari.


Am construit zeci de foi Excel.


Am petrecut mult timp cu nasul în situații financiare.


Și totuși în timp am învățat că modelarea financiară este doar în mică parte despre cifre. Este important să înțelegem cultura companiei, modul în care se iau decizii, VIZIUNEA ei, MISIUNEA ei și CONGRUENȚA liderilor cu această viziune.


Mai departe, trebuie să căutam să construim modele care reflectă modul în care se creează valoare. Modelul trebuie sa spună o poveste, nu doar să impresioneze prin complexitate sau detalii.


Cu alte cuvinte, o proiecție ar trebui sa fie 20% excel și 80% muncă de detectiv.Pentru a înțelege cu adevărat sustenabilitatea cifrelor trebuie să înțelegem oamenii din spatele lor. Pe cât posibil trebuie să cunoaștem leaderii, clienții, partenerii, echipa. Să înțelegem relațiile, sinergiile, pentru a înțelege cu adevărat ratele financiare.


În plus, atunci când companiile lucrează cu consultanți externi pentru proiecții financiare trebuie să colaboreze îndeaproape cu aceștia. Percepția că aceștia au nevoie doar de info financiare va reduce acuratețea și utilitatea proiecțiilor.


Face sens?


Despre mine https://ebw.business/raluca-filip-by-choice-consultancy/

6 views0 comments